Beter (W)eten 1-op-1 begeleiding

Met Beter (W)eten 1-op-1 begeleiding leer jij stap voor stap hoe je zo kunt eten en voor jezelf kunt zorgen dat je niet alleen meer energie zult voelen, maar ook lekkerder in je vel komt te zitten. 

Het programma duurt 12 weken. Elke week komt er een ander thema aan bod met kennis en een uitdaging voor de week. Op deze manier leer je stapsgewijs nieuwe gewoontes en zul je niet van de één op de andere dag van alles moeten omgooien.

Dit werkt namelijk niet, nieuwe gewoontes moeten de tijd krijgen om 'gewoon' te worden. Alleen dan zul je jezelf een echte nieuwe leefstijl aan kunnen meten en ben je verzekerd van succes. 

Wanneer kies je voor 1-op-1 begeleiding?

Ben je het zat om er alleen voor te staan? Heb je en plateau bereikt waarop je niet meer afvalt? Of zie je er als een berg tegenop om te beginnen? Wil je niet elke keer iets nieuws uitproberen wat tijdelijk werkt, maar niet vol te houden is?

Dan is Beter (W)eten met 1-op-1 begeleiding iets voor jou!

Na een uitgebreid intake gesprek ga ik aan de slag met jouw gegevens en maak ik een analyse op maat. Met deze analyse en jouw doelen gaan we aan de slag. Door het intensieve contact kunnen we constant bijsturen als er dingen niet werken en hoef je je nooit af te vragen of je het wel goed doet. 

Ook kijken we verder dan alleen jouw voeding. We zoomen ook in op beweging, sport, mentale aspecten, slaap en ontspanning.
Het uitgangspunt is altijd om zo dicht mogelijk bij jouw huidige eetpatroon te blijven, maar dat te optimaliseren. Duurzaamheid staat voorop, want dit is een verandering voor het leven. Na dit traject weet jij precies wat je moet doen om in balans te blijven, voor de rest van je leven!

 

Het traject is inclusief:

  • Toegang tot het Beter (W)eten Online traject
  • 12 x 1-op-1 begeleiding (12 weken lang 1x per week)
  • De mogelijkheid tot vragen stellen tussen de 1-op-1 sessies door
  • Aanmoediging, motivatie en een stok achter de deur
  • Adviezen op het gebied van voeding, sport, mentale tips, bewegen, slaap én ontspanning.

Hoe zien de 12 modules eruit?


1 Body positivity en motivatie

In week 1 gaan we aan de slag met het helder krijgen van je doelen en je motivatie. Daarnaast besteden we aandacht aan de nodige dosis liefde voor je lijf.

 

2 Je bent geen koe

 

Hoe vaak zou je nu eigenlijk moeten eten? Dat is de vraag waar het deze week om draait. Het antwoord zal je misschien verbazen.

 

3 Mealplanning

"Fail to prepare, prepare to fail". Het gebrek aan een goede voorbereiding is een recept voor het uitblijven van resultaten en succes. In deze module leer je alles over wat een goede voorbereiding jou kan brengen en hoe je dat doet.

 

4 VET!

Met gemak de meest onderschatte voedingsstof. Volledig gedemoniseerd door de voedingsindustrie en de media, maar absoluut onmisbaar in een gezond voedinsgpatroon? Waarom?

Dat leer je in week 4.

 

5 Sugar baby

Waar vet een hele slechte naam heeft wordt suiker toch vaak nog gezien als iets relatief onschuldigs. Niets is minder waar. Deze week hebben we het over suiker en waarom het zo'n desastreuze impact heeft op je gezondheid en je figuur.

 

6 Een gezond gewicht bereiken doe je met je hoofd

Omdat een gezonde leefstijl veel meer is dan alleen maar goede voeding is er ook ruim aandacht voor de andere aspecten die impact zouden kunnen hebben op jouw proces. In week 6 is dat de psychologie van afvallen, waarom is het zo moeilijk en wat kun jij doen om oude patronen te doorbreken?

 

7 Koolhydraten

Koolhydraten. De één zweert erbij, de ander is er heilig van overtuigd dat het vermijden van koolhydraten de sleutel is tot succes. In deze week vertel ik je waarom IEDEREEN koolhydraten eet (ook al zeggen ze van niet) en leg ik uit dat de ene koolhydraat de andere niet is, zodat jij slimme keuzes kan maken.

 

8 Bewegen

Nog een thema dat niks met voeding te maken heeft, maar onlosmakelijk verbonden is met een gezonde leefstijl én een gezond gewicht. En niet alleen maar omdat je er calorieën mee verbrand. Na deze module weet jij precies waarom bewegen zo belangrijk is en sta je te popelen om een extra blokje om te gaan.

 

9 Slaap en ontspanning

Slaap je gezond! Nee, niet helemaal. Helaas. Maar slaap of het gebrek daaraan heeft wel degelijk een enorme impact op hoe je je voelt. Ook ontspanning draagt bij aan hoe effectief je proces is.

 

10 Jouw cyclus

Niet onbelangrijk, maar wel vaak vergeten. Jouw cyclus. Waarom lukt het soms zo goed om alle gezonde keuzes te maken en wil je op andere dagen alleen maar onderduiken met een kilo chocolade?

 

11 Periodiek vasten

Vasten is tegelijkertijd HOT en al zo oud als de weg naar Rome.
Het is niet voor iedereen, maar als je het op de juiste manier doet is het niet moeilijk en kun je er flink wat gezondheidsvoordelen mee behalen.

 

12 Hoe nu verder?

En nu? Je hebt alle tools en kennis en waarschijnlijk ook al heel wat resultaten en succes behaald. Maar hoe ga je verder? Hoe hou je de nieuwe gewoontes vast? Wat kun je doen als je toch terug valt. Dat is het thema van deze laatste module.