Fit de feestdagen door 2020

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 07:31

De feestdagen staan weer voor de deur. Zaterdag is het zo ver en komt de goedheiligman (virtueel) aan in ons land. Het snoepgoed ligt al weken in de schappen en zal je na aankomst van de Sint helemaal om de oren vliegen. Is de Sint het land nog niet uit dan gaan we naadloos over in de kerstsferen, met bijbehorende verleidingen, om daarna via de oliebollen en appelflappen het nieuwe jaar in te gaan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet 5 kilo zwaarder januari in gaat? Hoe kom je fit de feestdagen door?

Een helder doel

Zorg dat je je doel helder hebt. Misschien maakt het je weinig uit of je 5 kilo aankomt en wil je gewoon optimaal genieten en zie je in januari wel wat de schade is. Prima! Maar misschien wil je de schade beperken of zelfs afvallen. Wat het ook is. Heb het helder voor jezelf.

Beweeg

Altijd belangrijk natuurlijk, maar zeker als je wat meer (of wat slechter) eet deze maand(en) is het belangrijk om in beweging te blijven of een extra keertje naar de sportschool te gaan. Zo hou je die balans net iets beter vast.

Alcohol

Geen heel populaire tip waarschijnlijk, maar beperk je alcohol gebruik. Ook dát is altijd een goed idee, maar rond de feestdagen drink je misschien net iets vaker of iets meer. Doe je dit niet dan bespaart dat meer calorieën dan je denkt. Niet alleen is je alcoholische drankje calorierijk, maar je gaat er vaak ook nog meer door eten. Dus niet (of minder) drinken is een win-win!

Zorg voor support

Zorg ervoor dat je er niet alleen voor staat. De verleidingen zijn niet te misstaan in de decembermaand en het kan heel fijn zijn om anderen om je heen te verzamelen die er hetzelfde in staan als jij. Mensen waarbij je kunt klagen of overwinningen kunt vieren.

Stok achter de deur

Als je weet dat je het lastig hebt in de decembermaand zorg dan voor een stok achter de deur. Maak afspraken met jezelf. Plan alvast een extra sportmoment met een trainer of met een vriendin.

 

 

Wil jij al deze bovenstaande dingen en meer om fit de feestdagen door te komen? Wordt dan gratis lid van mijn facebook groep "Fit de feestdagen door met Dewi".

Hierin deel ik alles wat ik doe om fit de feestdagen door te komen en geef ik jou tips en praktische handvaten om lekker in je vel 2021 in te gaan. Doe je mee? Je vind die groep hier.

 

Lieve groetjes,

 

Dewi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.