Balansdag 13-11-2020

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 07:31

Gisteren deed ik een balansdag, omdat ik me vandaag tegoed wil doen aan de chocomelk met slagroom tijdens de virtuele intocht van de Sint. Maar hoe ziet zo'n dag er voor mij dan uit?

 

Ochtend

Ik begin de dag met zwarte koffie en een groot glas water. En natuurlijk een hoop hectiek. Ontbijtjes maken, trommel klaarmaken voor school, iedereen aankleden.

Even na 8:00 stappen mijn dochter en ik de deur uit en gaan we lopend naar school. Normaal gesproken pak ik de fiets, maar omdat het een balansdag is wil ik minstens 10.000 stappen zetten vandaag.

De school is een kwartiertje lopen en we zeggen onderweg de schaapjes nog even gedag., Met een half uurtje ben ik weer thuis en maak ik mijn ontbijt. Als het even lukt dan eet ik graag mijn ontbijt ná enige vorm van inspanning, zeker op een balansdag!

Ik ontbijt met een plakje roggebrood met boter, pesto, spinazie, tomaat en pijnboompitten. Ik neem ook een maïswafel met boter, pindakaas en blauwe bessen. En een halve paprika. Oh, en natuurlijk een zwarte koffie.

Toevallig doen we deze week weer eens een box van Hello Fresh dus ik kies alvast uit wat we vanavond eten (niet echt een balansdag recept, maar ik eet altijd graag als eerste vis- en/of schaaldieren als we die hebben)

Middag

Lunchtijd! Ik lunch met een gebakken ei op brood met sriracha. Ik bak ook wat spinazie in dezelfde pan, want die moet vandaag op. Ik vul het aan met tomaatjes, mandarijn en de laatste blauwe bessen. Een handje ongezouten cashews erbij en ik word heel blij van dit bord.

Na de lunch hang ik alvast de slinger op om Sint en Piet welkom te heten.

Dan lopen we weer naar school en op de terugweg haal ik de 10.000 stappen al. Top! Die is in ieder geval in the pocket.

 

Ook stuur ik deze quote naar een vriendin, omdat we dit allemaal wel eens moeten horen 💖

 

Avond

's Avonds eten we de pasta met zalm. Die zoals eigenlijk alle gerechten van Hello Fresh weer heerlijk is. Alleen zo jammer dat ze er altijd witte (niet volkoren) pasta's bij doen. Maar goed, desondanks heerlijk gegeten.

Na het op bed leggen van de kids ga ik nog een rondje hardlopen, in mijn nieuwe hardlooplegging 💚

Ik heb hem sinds maandag en dit is de derde keer dat ik hem aan heb. Feestje! Eindstand 17.656 stappen.

 

Bij thuiskomst maak ik deze blogpost en kondig ik in de facebookgroep aan dat ik zondag live ga om met de groep doelen te stellen voor de feestmaand. Daarvoor maak ik deze omslagfoto. Super spannend allemaal en zo zo leuk!

Al met al een prima balansdag wat mij betreft. Geen tussendoortjes, over het algemeen gezonde maaltijden en genoeg beweging. Ik ga extra genieten van die chocomelk met slagroom morgen, dat is zeker!

 

Doe jij wel eens aan balansdagen? Hoe zien die eruit? En waarmee beloon je jezelf dan het liefst? Ik ben benieuwd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.