Weekdagboek week #49

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 10:57

Week 49 stond geheel in het teken van Sinterklaas, een training op het werk en het halen van wat simpele doelen. Toch liep dat niet zoals ik had gehoopt, maar het kwam een soort van goed. Let's go!

 

Maandag - 10.104 stappen + 45 minuten sport

Ha! Ik maak een foto van mijn ontbijt, Een first voor maandagochtend. Ik deel deze doelen in de facebookgroep en mijn man en ik volgen een training en hebben een afspraak in de stad. Onderweg terug halen we lunch bij de AH en we gaan met honger daar naar binnen (mistakes were made). We willen alles eten en besluiten uiteindelijk een soort borrel-/kaasplankje te halen met tomatensoep. Na de lunch 'pik' ik een schuimpje van de kids en omdat we laat lunchen en ik vroeg ga sporten eet ik na het sporten nog een beetje leftovers met een gebakken ei

Dinsdag - 11.273 stappen

Vandaag breng ik de kids naar school en de peuterspeelzaal en dan loop ik terug naar huis om mijn fiets te halen om naar het werk te gaan. Ik heb de hele dag training en ik kan niet kiezen tussen thee of koffie dus ik neem allebei. Wie doet dit nog meer? Of ben ik gewoon raar? Ik vind het wel een fijne combo eigenlijk. Je hebt direct iets te drinken, omdat de koffie vaak minder heet is. En als die op is, is de thee ook een fijne temperatuur om te drinken. Ik vergeet een foto te maken van de lunch. Het was bietensoep, een broodje en cracker met kaas en wat rauwkost. 's Avonds eet ik restjes en pannenkoeken,

Woensdag 11.154 stappen + 45 minuten sport

Woensdag is het dag twee van de training op het werk. Ik breng eerst mijn dochter naar school en dan ga ik door. Ik vergeet een foto te maken van mijn ontbijt en maak erg weinig foto's vandaag. Voor de lunch eet ik een zalmschotel met gegrilde groenten en we worden getrakteerd op alcoholvrije gluhwein. Nice! Als ik 's avond thuis kom heeft mijn man gewoon twee(!) gerechten gekookt. Ik kan dus kiezen wat ik wil eten en ik hoef de komende twee dagen niet te koken, omdat hij die gerechten dus al voorbereid heeft. Amazing. Ik kies de shepherds pie, omdat hij er fantastisch uit ziet. Al is hij niet zo fotogeniek. Na het sporten eet ik nog een pannenkoek. Yum!

Donderdag - 5.416 stappen

Donderdag is het dag 3/3 van mijn training. Ik breng de kinderen naar school en ga door naar mijn werk. Het is niet alleen dag 3 van mijn training, maar ook dag 3 van mijn cyclus. En dag 3 en 4 zijn niet mijn beste dagen en dat kun je zien. Ik ontbijt met twee sneetjes bananenbrood en een sneetje Yam Desem, maar op het werk heb ik om 10:00 alweer honger. Als we gaan lunchen is er nog maar weinig keuze en ik ga voor twee crackers met kaas, een broodje met pindakaas, een bakje rauwkost met olijfolie en balsamico azijn en soep. Het is lekker, maar ik heb enorme trek in zoet. Ik geef eraan toe en trek een Snickers uit de automaat. Vroeger, op de middelbare school, was ik verslaaaafd aan Snickers, dus dit heeft echt iets nostalgisch voor mij. Maar ik ben een beetje teleurgesteld, ik dacht dat ze lekkerder waren :) Ik vergeet een foto te maken van mijn avondeten en ik weet ook niet meer wat het was. Maar ook 's avonds is er nog die enorme trek in zoet en ik eet nog wat chocolade. Met mijn stappendoel gaat het niet zo lekker en met mijn 'niet snoepen, behalve op 5-12' doel dus ook niet :)

Vrijdag - 14.484 stappen

Vandaag is het mijn balansdag, of dat zou het moeten worden. Ik loop dus eerst naar school om mijn dochter te brengen en ga dan even de Jumbo in om snoepgoed te halen voor morgen. Thuis ontbijt ik en we modderen wat aan met z'n drietjes. Mijn zoontje en ik stofzuigen samen en maken een beetje schoon. Ik denk dat dat ons vaste vrijdagochtendritueel gaat worden, want hij vindt het helemaal leuk. Als het tijd is om zijn zus van school te halen doen we dat met de draagzak. Hij vond het als baby al zo fijn in de draagzak en ik heb hem al maanden niet gedragen. Maar hij is wat moe en wil heel graag op mama's rug, dus dat doen we! Het was heerlijk om hem weer eens te dragen, dus dat gaan we zeker vaker doen. En met de jongste in de wagen, die dragen dus weer helemaal niet zo fijn vindt, hoef ik maar één loslopend kind in de gaten te houden, score!

We lunchen met dezelfde stoofpot die we 's avonds eten en ik eet er een broodje bij. De foto vergeet ik helemaal. Tussen de lunch en het avondeten eet ik nog een broodje, omdat ik trek heb en hoofdpijn en ik voel me bleh.

's Avonds eten we stoofpot en daar maak ik friet bij. Gewoon zelf aardappels snijden en in de oven, zo lekker! 's Avonds opent mijn man een zak chips en ik neem er een paar. Ze zijn echt zó vies dat ik het bij deze drie kan laten :)

 

 

Zaterdag - 4.325 stappen

Het is 5 december! De oudste twee hebben bij opa en oma geslapen, zodat wij alles klaar kunnen zetten voor pakjesochtend. We hebben een redelijke rotnacht gehad met de jongste die precies toen wij naar bed wilde ging spoken. Typisch! Kort nachtje dus en de hoofdpijn die ik gisteren in de loop van de middag kreeg zet lekker door. Helaas. Ik neem Ibuprofen in en hoop op het beste. Mijn ontbijt is nog redelijk ok, maar daarna zet de hoofdpijn door en eet ik een heel bekertje kruidnoten. We vieren pakjesochtend en ik geniet van de kinderen die helemaal gelukkig zijn met alle cadeautjes die ze krijgen. Als de festiviteiten over zijn ga ik een uurtje naar bed in de hoop dat mijn hoofdpijn zakt. Helaas is dit niet het geval. 's Avonds eten we de rest van de stoofpot en ik haal er frietjes bij. Haha, lekker gevarieerd weer :) Als de kinderen in bed liggen eet ik nog meer kruidnoten en die mega stuk gevulde speculaas. Ik voel me inmiddels zo ellendig, dat ik volledig in de "fuck it, ik eet alles waar ik trek in heb" modus zit en ik besluit maar snel naar bed te gaan om de schade te beperken. Net als ik mijn bed in wil stappen realiseer ik me dat ik nog was moet ophangen. En niet zomaar een was, nee, een volle wasmachine met kinderkleding. Voor alle moeders (en vaders!) onder ons. Je weet wat ik bedoel. Voor alle mensen die de relevantie van het feit dat het kinderkleding is niet meteen begrijpen. Kinderkleding is klein, dus daar past veel meer van in een wasmachine, dit betekent dat als je een volle lading kinderkleding hebt je simpelweg veel meer kleding moet ophangen. Ik heb geen cm wasrek of knijpers meer over als het eenmaal hangt. Snel naar bed.

Zondag - 22.751 stappen + 90 minuten hardlopen

Zondag sta ik op zonder hoofdpijn! Yaaass! Altijd zo fijn als dit stukje van mijn cyclus weer voorbij is. Als kers op de taart slapen de kinderen uit tot een uur of 8:00 (de middelste is 7:00 wakker, maar die parkeren we even bij ons in het grote bed) en ik voel me als herboren. Even ter illustratie. Dit is in de afgelopen 5+ jaar NOG NOOIT gebeurd. Onze kinderen zijn ochtendmensen en we zijn altijd al heel erg blij met 7:00. Dus 8:00 is ongekend. Fantastisch! We geven ze heel veel complimenten en hopen op meer van dit soort zondagochtenden :)

Ik besluit van deze geweldige nacht en het feit dat mijn hoofdpijn weg is gebruik te maken door even lekker te gaan hardlopen. Ik ga de deur uit met het idee de 10 kilometer aan te tikken. Terwijl ik loop luister ik naar een podcast van Brené Brown waarin ze in gesprek is met David Eagleman. Het gesprek gaat over hoe je je brein fit houdt en één van de dingen die je kan doen is een andere dan je vertrouwde route afleggen. Ik besluit dus direct maar uit mijn comfortzone te stappen en ga rechtsaf waar ik linksaf wilde gaan. Ik 'verdwaal' in de polder en geniet van alle mooie dingen die ik zie. Ik ben natuurlijk nooit echt verdwaald, daarvoor ben ik niet ver genoeg van huis, maar ik loop op weggetjes waar ik normaal gesproken niet loop en ik weet niet precies hoe deze weggetjes op elkaar aansluiten en ik geniet van deze 'vrijheid'. Gewoon lopen, zonder te weten waar ik precies uitkom. Uiteindelijk loop ik op deze manier 14(!)km. Veel verder dan gepland en veel verder dan wat ik normaal gesproken loop, maar het was heerlijk! Ik geniet extra van de lunch met cappuccino erna. Eind van de middag is het tijd voor zwemles van de oudste en ik klets bij met een vriendin (haar zoontje zit ook daar op zwemles, dus dat is een fijn momentje om elkaar even te zien.) Na de zwemles komen we thuis en heeft mijn man deze fantastische taco's gemaakt. Ik eet van elke 'smaak' twee taco's en ik check nog even of het nog goed is gekomen met mijn stappendoel deze week. Ja dus :)

Dat was week 49! Vrijdag en zaterdag waren even pittig met de hoofdpijn en ook qua eten en bewegen liep het daar niet helemaal zoals ik zou willen. Maar het hoort er voor mij wel een beetje bij in dat deel van mijn cyclus en dan mag je ook best lief en mild voor jezelf zijn. Herken je dit? Ben je je bewust van welke dagen in je cyclus je beter of minder goed in je vel zit? Ik ben nieuwsgierig! Deel het met me in de comments.

 

Tot volgende week!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.