Weekdagboek week #48

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 10:57

Week 48 was een fijn weekje. Ik snoepte voor het mooie iets meer dan normaal (niet overal is fotografisch bewijs van :), maar het lukte me om meer stappen te zetten dan vorige week én om 4x te sporten. Hierdoor bleef mijn gewicht stabiel en ik voelde me energiek, Nouja, meestal in ieder geval. Lees je mee?

 

Maandag - 16.216 stappen + 45 minuten sport

Ok, ik vergeet direct een foto te maken van mijn ontbijt. Ik weet niet of dit een onbedoelde en onhandige traditie gaat worden, maar dat is niet mijn intentie. Wat ik precies at weet ik inmiddels niet meer, maar ik denk iets met maïswafels, groente, fruit en nootjes, En ongetwijfeld zwarte koffie.

Ik breng mijn dochter wandelend naar school en ik wandel rap terug om dan te ontbijten en naar de stad te fietsen voor een afspraak. Na deze afspraak fietsen we terug en thuis ga ik even aan mijn monster legpuzzel. Ik heb de meeste grote stukken inmiddels af en moet nu vooral alle tussenstukken gaan opvullen. Oh en de dalmatiërs. Wat allemaal wit met zwarte stippen is. Ik weet soms even niet of ik het nog zo leuk vind.

In de middag krijg ik een berichtje van mijn moeder, het gaat niet zo goed met hun hondje en ik zoek een boekje voor haar op wat wij deze zomer van onze dierenarts kregen toen we de beslissing moesten maken om haar te laten inslapen. Terwijl ik dit typ voel ik nog steeds een steen op mijn borstkas drukken van verdriet en gemis. Als je ooit een huisdier verloren bent dan weet je over welk verdriet ik het heb. De foto van de hond was dus niet van deze week, die is gewoon zomaar, om te zien over wie ik het hier heb :) Onze lieve Boef die helaas maar 7 mocht worden

Ik wandel nog even met mijn moeder en we hebben het over hoe onmogelijk moeilijk deze beslissing is.

We wandelen ook maar meteen even langs de supermarkt en daar haal ik wraps en bonen voor het avondeten. De dag loopt alleen wat raar, want door het puzzelen lunch ik niet (ik vergeet het gewoon) en ik ga om 18:15 sporten. Oplossing> We lunchen/avondeten gewoon al om 16:00. Ik neem na deze twee wraps van de foto nog een wrap en ik neem een stukje chocolade als toetje. Na het sporten neem ik ook nog een halve maaltijd en ik maak een BLACK FRIDAY aankondiging.

Dinsdag - 10.028 stappen

Vandaag breng ik de kids naar school en de peuterspeelzaal en dan is het door naar mijn werk. Na mijn werk neem ik eerst een cappuccino en kan ik het niet laten om nog even te puzzelen en ik maak nog een wandeling door de wijk om aan mijn stappen te komen. Als ik thuis kom trakteer ik mezelf op een stukje chocolade.

's Avonds eten we de restjes van gisteren, aangevuld met een eitje en wat guacamole (of meer geprakte avocado) en een sneetje brood. Ik vergeet weer een foto te maken, omdat het er zo lekker uit ziet val ik meteen aan :) 's Avonds heb ik weer trek in chocola, dus ik neem nog een stukje.

Woensdag 12.750 stappen + 45 minuten sport

Woensdag ga ik weer een paar uurtjes werken. Erna doe ik iets waarover je misschien mijn insta story van die dag al gezien hebt. Ik laat een neuspiercing zetten! Ik wil dit misschien al 10 jaar, maar ik had altijd een excuus om het niet te doen. Nu deed ik het wel! En dat was even super spannend natuurlijk, maar daarna was ik zo blij. Deze foto stuurde ik naar een vriendin waarmee ik het hierover gehad had, nog nastuiterend van de adrenaline :)

Thuis neem ik een cappuccino en lunch. 's Avonds eten we een stoofpotje met champignons dat mijn man maakt en het is heerlijk! Ik vergeet weer eens een foto te maken, maar het stoofpotje kun je hier zien als je wilt ;)

Dan is het tijd om te sporten en na het sporten maak ik de kwark op met wat noten, zaden en cacaonibs. Ik vind deze kwark echt super lekker, maar koop hem zelden, omdat er zoveel suiker in zit. 12,8 gram suiker per 100 gram kwark. Een achtste deel is dus gewoon suiker. No thank you.

Donderdag - 18.569 stappen

Vandaag wandelen we na het ontbijt weer met de hele club naar school. Na de school drop off spreek ik af met een vriendin en wandelen we samen met onze kinderen nog gezellig een rondje om wat bij te kletsen. Zo ga ik om 8:00 de deur uit en kom ik even voor 10:45 weer thuis en heb ik mijn stappendoel al gehaald. Nice! Thuis gekomen drink ik eerst een kop koffie en kan mijn jongste even spelen. Aangezien hij dus ook al de hele ochtend in de wagen zit. Als hij later slaapt eet ik mijn lunch en ga ik de middelste weer halen van de peuterspeelzaal. De oudste speelt bij een vriendinnetje na school, dus ik kan de middag met de jongens doorbrengen. Als ik de oudste weer opgehaald heb eten we soep met boerenkool en vegan worstjes met parmezaanse kaas. Als toetje neem ik slagroom op mijn koffie. Het hondje van mijn ouders is zojuist overleden en ik vind het het waard om haar even te 'vieren' op deze manier. Ik bestel twee van deze softshell overalletjes voor de twee oudsten en daarna wandel ik met een andere vriendin ook nog een uurtje om even bij te kletsen en van haar krijg ik dit boek. Ik kan niet wachten om het te lezen! Eindstand van de dag ruim 18.000 stappen. Yaasss.

Vrijdag - 11.396 stappen

Vrijdag is het Black Friday en slinger in mijn allereerste BF aanbieding de ether in! Super leuk om te doen!

Ik breng de oudste naar school en ontbijt als ik thuiskom. Ik er een cappuccino bij.

Voor de lunch neem ik een restje soep en wat maiswafels en 's avonds eten we verse pasta met een restje stoofpot.

Wat ik verder doe vandaag is me een beetje een raadsel. Ik weet dat ik de ochtend lekker aanmodder met mijn oudste zoon. De jongste slaapt een lang slaapje en dus hebben wij samen de tijd. We spelen memory, we stofzuigen en we maken schoon. 's Middags ga ik met de kinderen nog even langs mijn ouders, omdat ze graag opa en oma willen opvrolijken in verband met het overlijden van de hond. Opa en oma blij en mama ook, want opa en oma vermaken ze goed :)

Zaterdag - 10.528 stappen + 1 uur sport

Zaterdag start met deze melding op mijn iPhone. Is dit nieuw? Ik heb het in ieder geval nog niet eerder gezien. Mega handig in ieder geval om meteen het weer te zien. Weet ik hoe warm ik de kids moet kleden. Word er nu niet per sé blij van alleen. 5 graden. Meh. Dan ontbijt, waarbij mijn oudste zoontje even wil helpen. Hierdoor heb ik een beetje een uit elkaar gevallen maiswafel, maar dat mag de pret niet drukken :) Na het ontbijt ga ik sporten, ik vergeet een foto te maken, maar maak wel deze screenshot voor mijn trainer.

Thuis drink ik, uiteraard, eerst koffie en dan ga ik douchen en is het alweer tijd voor lunch. 's Avonds eten we een stoofpotje van de AH vegabox met rijst en 's avonds heb ik nog honger en neem het laatste beetje bloemkoolsoep; Ik werk aan de presentatie die ik zondag geef in de facebookgroep en kom deze quote tegen die ik meteen even deel, want hij is zo herkenbaar!

Zondag - 10.598 stappen + 30 minuten hardlopen

Zondag sta ik op als de kinderen wakker worden en we laten papa nog even liggen. Als we beneden komen blijkt Piet de schoenen die we gisteren hebben gezet totaal op de verkeerde plek terug gezet te hebben. De kinderen zoeken ijverig naar hun schoen en de bijbehorende cadeautjes en ik geniet van de pret die ze hebben. Na deze opwinding maak ik voor iedereen pap met besjes, maar zelf heb ik zin in wat hartigs, dus ik experimenteer met havermout met geraspte parmezaanse kaas en kiemen. Wat zal ik zeggen? Ik neem volgende keer wel weer gewoon besjes dus.

Mijn dochter kreeg vouwblaadjes in haar schoen en ik zoek op YouTube een tutorial om een strik te knutselen en knutsel vrolijk mee. Best goed gelukt voor een first attempt. Niks meer aan doen.

Als mijn man gaat zwemmen met de middelste drinken mijn dochter en ik cappuccino (zij alleen opgeschuimde melk natuurlijk) en als haar broertje wakker is gaan we op bezoek bij haar vriendinnetje om te lunchen en te spelen. Ik neem deze salade mee en we worden daar verwend met heel veel ander lekkers. De meisjes kunnen lekker spelen en ik verbaas me hoe groot ze alweer worden. Ik vergeet ook gewoon spontaan foto's te maken, maar we komen drie uur later voldaan weer thuis :) Inmiddels heb ik gewoon mijn stappendoel voor de week al met 10.000 stappen overschreden en ik doe daar nog een schepje bovenop door nog een half uurtje te gaan hardlopen, het weer is simpelweg te mooi om het niet te doen. 's Avonds eten we de restjes couscous salade (ik maakte natuurlijk veels te veel).

's Avonds geef ik mijn presentatie over suiker. Dat gaat lekker en ik krijg weer leuke reacties. Ik hoop dat iedereen er iets aan gehad heeft en stappen kan maken om zich in ieder geval bewust te worden van wat suiker met ze doet.

En dan zit week 48 er gewoon alweer op! Week 49 staat in het teken van de Sint. Met Pietengym, sint op school én pakjesavond. Ik volg op het werk weer een training en ik volg een interessant webinar waar ik later meer over zal delen.

 

Fijne week!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.