Weekdagboek week #46

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 07:31

Week 46 zit er weer op. Is het echt al half november? Wat een cliché, maar ook 2020 met al haar uitdagingen vliegt om. Over een week of 4 vieren we de eerste verjaardag van onze jongste. Hoe is hij alweer bijna 1? Ik heb geen idee

 

Maandag

Deze week is mijn man vrij en beginnen de werkzaamheden in de tuin. Doel: Nieuw schuurtje en een nieuw hek. Het wordt een pittig weekje voor hem met veel fysieke arbeid. Ik doe er weinig aan, behalve oneindig veel zand stofzuigen :) Ik krijg een prachtige bos droogbloemen van een vriendin en de sportlegging die ik gekocht heb met behulp van de cadeaubon die ik kreeg van een andere vriendin koop ik een nieuwe sportlegging. Happy Days!

Dinsdag en woensdag

Van deze dagen is weinig (geen dus) fotografisch bewijs, behalve wat foto's van de kinderen. Ik deel liever geen beelden van de kinderen waarop zij herkenbaar in beeld komen, waarom ik dat niet doe zal ik binnenkort eens in een andere blog delen.

Maar woensdag is een spannende dag! Ik gooi een video de wereld in om aan te kondigen dat ik een "Fit de feestdagen door met Dewi" facebookgroep heb opgericht en de reacties overtreffen al mijn verwachtingen! Ik ben bang dat ik nul reacties zal krijgen en dat iedereen het maar raar vindt (hallo kritisch stemmetje in mijn hoofd! Wie herkent dat?) maar binnen no-time hebben we meer dan 20 mensen in de groep (30 inmiddels nu ik dit schrijf) en ik ben zo blij! Wat leuk om zoveel gelijkgestemde mensen om me heen te hebben die met eenzelfde mindset de feestmaand in willen gaan. Let's go!

 

Donderdag

Donderdag is een rustig dagje. Ik breng de kids naar school/peuterspeelzaal/oma en ga thuis even [UIT] met een megapuzzel die ik vorig jaar kreeg. Mijn man maakte een lijst waarin ik hem kan maken en ik vind het zo heerlijk om met niks anders bezig te zijn dan puzzelstukjes zoeken. Haha, mega nerd alert dus.

Vrijdag

Vrijdag is mijn balansdag en ik schreef daar deze post over. Behalve extra focus op eten en bewegen was ik lekker bezig met de kids en had ik een hele fijne videocall met Zarayda Groenhart (deze vrouw heb je nodig in je leven) en alle andere nieuwe leden van Zichtbaar Vrij.

Zaterdag

Woei, zaterdag komt de Sint aan en ik vind het allemaal heel gezellig, maar de kids staan te stuiteren van de spanning. Niet altijd even relaxt. Maar we maken er iets moois van het ook de tuin is nu bijna af. Het schuurtje en het nieuwe hek staan erin en ook het straatwerk ligt weer op zijn plek. Heel blij mee!

Ik eet voor de lunch een restje zalm en geniet natuurlijk mee van de warme chocomelk met slagroom. Daarnaast bakfiets ik wat af om de oudste te brengen en te halen op een kruidnootjes-bakken-playdate. Mijn zoontje is verdrietig dat hij niet mee mag, dus kijken we even treinen. Altijd een goed idee. Als er na de eerste twee treinen bijna een kwartier niks meer langs rijdt komt hij gelukkig zelf tot de conclusie dat het een goed idee is om naar huis te gaan :)

Zondag

Zondag begin ik de dag met een loopje en dat gaat voor geen meter (ken je dat?) Iedere stap kost me moeite en ook mijn Garmin geeft vrolijk aan dat ik niet mijn dag heb (thanks, dat had ik net even nodig!). Maar ik maak mijn training af en dat voelt dan toch altijd weer goed. Mijn moeder wijst me erop dat het de laatste dag is van de Postcode Loterij cadeaubon van AH en biedt aan om die van mij ook even in te leveren. Dankje mama :) Mijn maaltijden zijn een beetje karig vandaag. Wij krijgen altijd op maandag de boodschappen geleverd, dus zondag en maandag is altijd een beetje restjes opmaken. Het smaakt er niet minder om, maar het is minder fotogeniek.

Ik werk nog wat aan de presentatie die ik vanavond wil geven in de facebook groep en ik schrijf dit weekoverzicht.

's Avonds eten we een risotto van Orzo van Hello Fresh en ik vergeet er een foto van te maken, gelukkig hebben we de recept kaart nog. Tijdens het koken moet ik lachen, op de verpakking van de champignons staat "Mix van kastanjechampignons, witte champignons en beukenzwam." Ik denk dat ze het letterlijk bedoelde. Eén beukenzwam. Het was er niet minder lekker om :)

's Avonds geef ik live een presentatie in mijn facebookgroep, het is de eerste keer dat ik zoiets doe en ik vind het zó spannend! Uiteindelijk was het heel leuk om te doen en het ging voor een eerste keer ook best goed! Als je benieuwd bent kun je hem hier terug zien. Het gaat over het stellen van doelen, motivatie en plannen.

Volgende week zal ik ervoor zorgen dat ik wat meer foto's maak van wat ik eet en doe qua beweging. En ontspanning! Ik weet voor mezelf dat voeding en beweging in de basis wel goed zitten, ik heb wat meer moeite met (kwalitatief!) ontspannen. Waar heb jij het meeste moeite mee?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.