Weekdagboek week #47

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 10:57

Week 47 is een fijne week. Ik focus op mijn stappendoel van 70.000 deze week (ongeveer 10.000 per dag dus) en 3x sporten. Uiteindelijk loop ik ruim 80.000 stappen en lukt het om 3x te sporten. Qua eten zijn er goede en minder goede momenten, maar al met al ben ik niet ontevreden. Kijk je mee?

 

Maandag - 11.631 stappen + 45 minuten sport

De dag begint met een wandeling naar school om mijn dochter te brengen. Zo gezellig even dat momentje in de ochtend samen. Als ik thuis ben eet ik snel iets en dan moet ik naar de stad en fietsen we een klein half uurtje daarheen. Terug natuurlijk weer een half uurtje fietsen en dan sluit ik mezelf even af met mijn puzzel. Ik vind dit dus echt zo'n onwijs suffe hobby van mezelf, maar ik vind het zó heerlijk! Ik ben toch wel heel benieuwd naar jouw mening over legpuzzels. Is dat echt een gevalletje "no way, doe normaal" of "vind ik stiekem ook heel leuk".

Ik lunch laat, vooral omdat ik mezelf altijd volledig verlies in de puzzel. Ik denk al 1,5 lang dat ik echt even iets moet eten en drinken, maar goed, nog één stukje...

Uiteindelijk lunch ik dus pas tegen 15:00, Oeps :) Onze boodschappen zijn een beetje op, dus mijn bord is niet zo mooi en 'regenboogachtig' als ik zou willen, maar het smaakt me prima! Avondeten is een gerecht van Hello Fresh en is eigenlijk alles wat ik niet OK vindt. Heel veel vlees (er zaten 6(!) speklappen in een gerecht voor drie personen), bapao broodjes die horen onder mijn categorie "slechte koolhydraten" én dat alles zit in een zoete saus. Maar oh jongens, dit was LEKKER! Mijn hemel, ik heb er echt, bijna tegen mijn zin in, onwijs van genoten! Dus ja, dat moet soms ook gewoon kunnen. Gelukkig ga ik 's avonds ook nog even sporten en kan ik weer een beetje compenseren voor die uitspatting. Na het sporten drink ik een eiwitshake en eet ik nog een hele blije mandarijn met nootjes..

Dinsdag - 13.930 stappen

Vandaag wandelen we weer naar school. Ik heb me voorgenomen (ahum, nee BESLOTEN) eindelijk mijn stappendoel weer eens te halen deze week, dus daar moet je dan ook wat voor doen natuurlijk. Op de terugweg haal ik boodschappen en wordt mijn terugweg meteen een mini workout 'wandelen met bepakking'. Bij thuiskomst geniet ik dus van een welverdiend ontbijtje met thee én koffie, want je hoeft dus niet altijd te kiezen ;) Ik print en highlight schoenzetkalenders voor de kinderen en ik puzzel nog even (zo verslavend dit). Ik probeer wat filmpjes op te nemen, maar dat wil allemaal niet zo lukken. Mijn vader appt op dat moment dat hij nog even naar het winkelcentrum wandelt, dus ik wandel met hem mee. Als ik terug kom besluit ik de filmpjes maar even te laten voor wat het is en stofzuig ik het hele huis. Daarna kook ik en ik vergeet een foto te maken. Het was in ieder geval super lekker en ook in dit geval hadden we gelukkig de foto van de receptkaart nog. 's Avonds deel ik deze foto nog van @hettym___ op Instagram, ik vind het zo'n leuke foto! Omdat ik mijn kinderen niet echt herkenbaar in beeld wil brengen denk ik dat ik maar een lading blaadjes standaard op zak ga dragen ;)

Woensdag - 10.505 stappen en 45 minuten sport

Vandaag begin ik de dag met pannenkoeken! Gisteren aten de kinderen ze bij opa en oma en de leftovers kwamen mee naar huis. Mijn schoonvader is één van de beste pannenkoekenbakkers die ik ken, dus dat is altijd een feestje!

Na het ontbijt breng ik mijn dochter naar school en fiets dan door naar mijn werk. Vandaag heb ik een training, dus dat betekent de hele dag zitten. Ik ben vroeg en ik wandel dus eerst nog even lekker een stukje. Na de lunch, die lekker, maar ook al niet al te gezond is, doe ik dat nog een keer. Wat een fijn weer is het! 's Avonds eten we een stoofpotje uit de vega favorieten box van AH met notenrijst en paprika. Ik vergeet een foto te maken!

's Avonds ga ik sporten en doe ik een workout met de zwaarste kettlebell waar ik ooit mee gewerkt heb. Wow! Dat voelt zo lekker. Het gaat niet allemaal even soepel, maar het lukt me wel om de te finishen met dit gewicht. Awesome!

Donderdag - 11.208 stappen

Ik begin de dag met een wandeling om de kinderen naar school te brengen. Daarna loop ik terug en ontbijt ik. Ik vind het heel fijn om eerst een 'inspanning' te leveren en dan te eten. Na mijn ontbijt spring ik op de fiets voor trainingsdag #2. Ik vergeet een foto te maken van mijn lunch, maar het was witlof met ham en kaas en gebakken aardappeltjes, Wederom niet al te best! Ik neem er een rauwkost salade bij om in ieder geval nog wat nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en geniet gewoon lekker van de rest. Na het eten wandel in met mijn collega een rondje, heerlijk! 's Avonds eten de kinderen niet thuis en ik heb geen zin om te koken. Ik vind het even prima om een boterhammetje te eten, maar mijn man denk er anders over en wil iets bestellen. Ik ga erin mee, zodat hij aan de minimum bestelkosten komt en eet een wrap met durum. Oh en als mijn bananenbrood uit de oven komt kan ik het niet laten een plakje te nemen. Al met al geen beste dagen qua eten voor mij, maar ja, life happens en dat is ook ok :)

Vrijdag - 13.805 stappen

Vandaag begin ik met ontbijt en wandel daarna met de kinderen, de buren en hun kinderen naar school. Gezellig met zo'n hele club! Ideale tip voor als je treuzelaars hebt zoals ik, want de kids houden elkaar een beetje op gang. Heel fijn! Nadat mijn oudste op school is afgezet doe ik boodschappen met de twee jongsten en ik zoek mijn favoriete Yam broodje. Ze hebben werkelijk alle varianten, behalve Yam Desem. Jammer!

Thuis rommelen we een beetje aan en als het tijd is voor lunch neem ik een volkoren boterham met vegetarische filet americain en een gekookt eitje. Ik eet er een maiswafel met boter en muhamarra bij en vul het aan met kiemen (#teamkiemen) en rauwkost en fruit. 's Middags maken we een bananenbrood en 's avonds eten we een makkelijke pasta. Ik vergeet weer een foto te maken, maar kan nog net dit restje in de pan vastleggen. Het is volkoren macaroni met passata, hummus en broccoli.

's Avonds op de bank eet ik nog 1, nee 2, euh 3, nouja, uiteindelijk dus 4 blokjes chocolade. Daar had ik echt trek in. #hallopostovulatietrek

Zaterdag - 11.835 stappen en 50 minuten hardlopen

Zaterdag begint de dag lekker traag. Ik sta op met de kids en ontbijt met ze terwijl mijn man even een extra uurtje slaap inhaalt. Vandaag is de dag van de lokale intocht. Die kijken we op tv met vrienden en we eten daarbij uiteraard wat snoepgoed, maar ik maak ook een couscous salade, omdat het ook precies lunch tijd is. Na de lunch maak ik chocolademelk met slagroom voor de kinderen en zelf neem ik een koffie met slagroom, want slagroom. 's Middags loop ik hard en mijn dochter gaat mee op haar fiets. Hierdoor haal ik mijn tempo's totaal niet, maar oh wat is het gezellig. Ik geniet van haar gekwebbel en doe mijn uiterste best om tussen mijn gehijg door antwoord te geven op al haar vragen :)

's Avonds eten we brood en restjes cous cous salade. En we zetten onze schoen!

Zondag - 9.016 stappen

Zondag is het mijn beurt om te blijven liggen. Ik ben niet zo goed in uitslapen, maar blijf toch in bed om even lekker een boek te lezen en rustig wakker te worden. Daarna ga ik, zonder kinderen om me heen, op mijn gemak douchen en aankleden. Ook sta ik even op de weegschaal om te checken of ik op schema lig om op gewicht te blijven deze feestdagen. Ik ben een halve kilo kwijt, maar ik weeg me later op de ochtend dan normaal, dus ja, ik ligt op schema. Een klein buffertje voor de feestdagen los barsten is misschien ook niet zo erg. Ik vind het wel een selfie waard :) Daarna ga ik naar beneden waar ik meteen belaagd wordt met enthousiasme over het feit dat niet alleen de kinderen een schoencadeautje hadden, maar dat de Sint voor mij ook iets heeft achter gelaten. Jeej! Ik hou van cadeautjes, dus hier word ik heel blij van. Ik krijg The Promised Land van Barack Obama en ik kan niet wachten om hierin te duiken. Ik ontbijt en maak daarbij een cappuccino voor mezelf. We doen mee aan Sinterklaas bingo en daarna is het al snel tijd voor lunch. Na de lunch vind ik dat ik nog wel een koffie met slagroom verdiend heb, want slagroom (dat is een sterk argument, toch?) In de namiddag fietsen we naar zwemles en op de terugweg nemen we friet mee. Fijne afsluiting van de week zo.

 

Nadat de kinderen op bed liggen ga ik live in de facebookgroep en geef een workshop keuzes maken. Dat was heel leuk om te doen en ik hoop dat iedereen er iets aan gehad heeft. Als je dit leest en je wilt de workshop ook zien en mee doen, dan kun je lid worden van de facebookgroep waar je hem nog terug kunt zien en het werkboek kunt downloaden!

 

Hoe was jouw week? Heb jij je doelen bereikt? Ik ben erg benieuwd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.